Zeil- en Surfclub Gavermeer

  • katrien2.jpg
  • surfen.jpg

4 Gaverzeilers op Belgisch Kampioenschap Finn

Jerome, Filip, Bart en Chrisophe hebben dit weekend het Belgisch Kampioenschap Finn meegezeild in Oostende.

Proficiat aan alle zeilers, de omstandigheden waren stevig !

 

Dit is een link naar de foto's

http://www.rnsyc.magix.net/alle-albums/!/oa/7420030/

 

 

Dit is het verslag van de Finn Site :

 

De zeilmomenten van dit weekend vielen in een uitzonderlijk weergat !  Vrijdag toekomen in de gietende regen en in een stevige grijze bries van 5-6 beaufort.  De dag nadien klaart het helemaal op, krijgen we een heerlijk zonnetje en een 10-14kn.

3 prachtige races gevaren ! Iedereen kwam aan zijn trekken en er werd stevig van stuivertje gewisseld. Tobias en Hein bovenaan. In de middenmoot wisselen de posities voortdurend. En ook de nieuwkomers op de zee genieten van een strijd achteraan het peloton !

De planken op het strand, maakten het te water gaan aangenamer tov de editie van vorig jaar. De 3 stevige reeksen van de zaterdag, waren voldoende. We hebben getwijfeld om een 4e start te geven, maar iedereen was blij dat er geen 4e reeks kwam. Het zou ons helemaal goed kapot gemaakt hebben. De Europes deden nog een 4e. Die zeiden dan ook niet veel pap meer aan tafel. Bij de Finnisten ging het nog redelijk.

Lekkere frietjes op z’n Belgisch en stoverij à volonté ! Dat ging er goed in !

Zondag zou het hard gaan waaien in de namiddag. Dus dat weergat was net groot genoeg om ons een overgetelijk weekend te bezorgen. In de ochtend 12-18kn, Spuiten halve wind !!  Wat ging dat hard. Genieten !

De ene maakt op zondag een tuimeling in het klassement. Een andere doet goede zaken:

De open titel ging naar onze Noorderbuur,

Hein Van Egmond

2e Tobias Kirschbaum

3e Bas De Waal

4e Sigurd Vergauwe..